RM

Matportalen
matportalen sine nettsider kan du laste ned Mat På Data, som er et kostregistreringsprogram. I tillegg finner du matvaretabellen og noe undervisningsmatriell. Matportalen er forøvrig en veldig god informasjonskanal vedr. mat og helse.


Restaurant & matfag
På nettsidene til Restaurant og Matfag finner du mye nyttig litteratur som en kan bruke i faget, Bransje, fag og miljø. I tillegg så er det noen videoer som kan brukes. Oversikt over alle opplæringskontorene i Norge finner du her.


Odense Marsipan fabrikk
Nettsidene til Odense Marsipan Fabrikk inneholder mange fine videoer som viser forskjellige typer av konditorarbeid. Her finner du en oppskriftbok, med fabrikkens egne oppskrifter.
Sidene finnes også på engelsk, vis man ønsker å yrkesrette engelsk undervisningen.


På You Tube ligger det mange gode videoer som viser alt fra filetering av fisk til koking av krafter og kutteteknikker. Jeg har positive erfaringer med å la elevene se videoene før de selv skal inn på kjøkkenet å arbeide. Ps. Være nøye med  kvalitetsikringen, det er mye som ikke egner seg til undervisning.
Flere vinklinger.
Avvik på videoene kan allikevel egne seg til undervisning.
Eks. På videoen om kutte teknikken Julienne. Teknikken er veldig bra, men det blir ikke snakket om svinn. Dessuten bruker hun ring på fingeren og ikke kokkehatt.  Bare på den lille videoen er det tre temaer som er direkte knyttet opp mot kompetansemålene på RM
Eksempeler på videoer:
Mange av videoene har engelsk tale, og kan være veldig nyttig i forhold til å knytte engelsk opp mot de ulike fagområdet.

Mat fra Telemark
Telemark har et mangfold av mattradisjoner, og det er det mange småskala produsenter som holder i live. Innovasjon Norge satser stort på Mat fra Telemark.
Har tro på et sammarbeid med småskalaprodusentene i Telemark.
Noen produsenter fra Telemark:
Aketun fisk fra Fyresdal. Spesialiteten er foredling av selvfanget sik, ørret og røye
Holte Gård holder til i Drangedal og driver med oppdrett av kylling, and og gås
Skreppa holder til i Morgedal og produserer flattbrød på tradisjonelt vis






3 kommentarer: